پخش ناودانی منقطع تهران
ناودانی منقطع چیست؟
وال پست یا ناودانی منقطع به معنای نگهدارنده و محافظ دیوار است. این محصول از جمله تجهیزات ساختمانی ای است که به کمک پروفیل فولادی ساخته می شود. وال پست موجب اتصال بین میانقاب های سازه ای، غیر سازه ای و تیغه ها به اسکلت ساختمان می شود. عملکرد وال پست در جهت ایجاد ایمنی در برابر عوامل محیطی همچون باد و زلزله بسیار موثر می باشد.
وال پست سبب درگیری دیوار های سازه ای و غیر سازه ای با اسکلت ساختمان شده و این عمل در نهایت موجب افزایش مقاومت ساختمان می شود. مسلما زمانی که وال پست موجب افزایش مقاومت ساختمان می شود، طول عمر ساختمان را نیز افزایش می دهد. البته ناودانی منقطع، روش اجرای وال پست یا همان ناودانی به صورت منقطع است که در مقایسه با سایر روش ها، آسان ترین و مقرون به صرفه ترین روش اجرای وال پست محسوب می شود. پس تا حدودی یک پاسخ جامع درباره اینکه ناودانی منقطع چیست، بدست آوردیم.
روش نصب ناودانی در سازههای فولادی و بتنی
ناودانی و نبشی، در سازههای فولادی به المانها جوش میشوند.برای نصب ناودانی در سازههای بتنی دو روش وجود دارد.
۱. روش اول
استفاده از میخهای کاشت به صورت چرخشی است. به همین روش میتوان گیرههای اتصال را نیز بر روی المانهای بتنی نصب کرد. طبق پیوست ششم آیین نامه ۲۸۰۰، کاشت میخ نباید محدود به پوشش بتن باشد و باید تا هسته بتن نفوذ کند (البته در هر صورت نظر طراح اولویت دارد). از جمله پرکاربردترین میخهای کاشت، میتوان به میخ کاشت یا رول بولت HKD اشاره کرد. استفاده از میخهای کاشت به صورت ضربهای ممنوع میباشد و حتما باید از روش کاشت چرخشی استفاده کرد. زاویه نصب پیچ یا میخ در اجرای اتصالات بر سطوح اعضای سازه الزاما به صورت عمود بر المان سازهای میباشد. پیشنهاد میشود محل قرارگیری پیچ یا میخ بر روی قطعات اتصال توسط مته مناسب و با یک شماره کمتر، از قبل سوراخ شود.
۲. روش دوم
دومین روشی که میتوان برای نصب ناودانی به کار برد استفاده از صفحات فولادی دارای گل میخ است. در این روش صفحات فولادی دارای گل میخ در المانها تعبیه میشوند و پس از آن ناودانی به آنها جوش میشود. برای این کار همچنین میتوان از ابتدا ناودانیها را به صفحات فولادی جوش کرده و سپس آن را به صورت یکجا در المان بتنی قرار داد.
روش دوم دارای معایب و مشکلاتی است. برای مثال ممکن است جایگذاری صفحات اشتباه انجام شود و در راستای میلگردها نباشد. همچنین قراردادن تعدادی زیادی صفحه قبل از بتن ریزی، از لحاظ اقتصادی و زمانی به صرفه نیست.
ضوابط وال پست در آیین نامه ۲۸۰۰، برای اجرای ناودانی منقطع چیست؟
ضوابط وال پست در آیین نامه ۲۸۰۰، دستورالعمل های اجرای استاندارد ناودانی منقطع را در ساختمان ها شرح داده است. بر اساس این آیین نامه:
1-اتصال ناودانی منقطع نباید با ضربه (میخ، چاشنی و تفنگی) به دیوار انجام شود؛ زیرا دیوار و بلوک ها ترک می خورند.
2-نصب ناودانی منقطع در دیوار ، به وسیله ی پیچ ۵ یا ۶ سانتی سر بوکس خور به همراه واشر و رول پلاک انجام شود.
3-برای اتصال وال پست ها به ستون، به ازای هر متر ارتفاع، باید یک وال پست به کار رود.
4-تعداد وال پست های مورد نیاز در زیر تیر ها با دهانه های سه متری، ۳ عدد است. با هر متر افزایش دهانه، یک عدد وال پست منقطع باید نصب شود.
5-استفاده از وال پست هایی که به صورت ناودانی منقطع هستند و نسبت به نبشی های قدیمی عملکرد بهتری در زلزله دارند، لازم و ضروری است.
با دانستن این موضوع که ناودانی منقطع چیست، برای اطلاع از تعداد و انواع آن ها در یک ساختمان، باید نقشه ساختمان را به یک مهندس نقشه کش یا ناظر نشان دهید تا بر اساس استاندارد ها و قواعد اجرایی، ناودانی منقطع در ساختمان نصب شود.
بدون دیدگاه