وال پست سنندج
وال پست سنندج
والپست چیست؟
والپست یا وادار یک سازه عمودی و یا افقی است که شباهت به تیر و یا ستون دارد اما دارای کاربردی متفاوت است. این سازه به طور کلی برای ایمن سازی و در جهت جلوگیری از واژگونی مورد استفاده قرار میگیرد.
وال پست عمودی زمانی استفاده میشود که دهانه دیوار بزرگ باشد و روی تیر از کف / دال به تیر سقف / دال ثابت شود. بر اساس چهارمین ویرایش آییننامه 2800 صفحه 103، حداکثر طول دیوارهای غیر باربر 40 برابر ضخامت دیوار یا پارتیشن (تیغه) یا 6 متر هر کدام کمتر و حداکثر ارتفاع مجاز دیوار غیر باربر یا تیغه نسبت به تراز کف مجاور 3.5 متر است.
اگر دیوار در این پارامترها قرار گیرد، نصب وادار مورد نیاز نیست. انتهای تیغهها نباید آزاد باشند. انتهای آزاد تیغهها باید به تیغه یا دیوار دیگر یا عناصر سازهای یا والپست متصل شود. اگر طول تیغه کمتر از 1.5 متر باشد، یک طرف آن میتواند آزاد باشد.
حداقل نسبت ضخامت به دیوار غیر باربر نباید کمتر از 1/30 باشد. وادارها میتوانند فولادی یا از بتن مسلح (آرمه) باشند. دیوار پست فولادی در بیشتر مواقع از پروفیلهایی با اشکال زاویه دار، U شکل و یا پروفیلهای جعبهای هستند. هر دو انتهای این وال پستها باید به درستی روی کف و سقف محکم شوند. کاربرد این وادارها در ساختمان انتقال بار باد و زلزله به قابهای سازه و ایمنسازی دیوار از ریزش است.
تقسیم بندی وال پست بر اساس جنس وال پست
وال پست ها با توجه به جنس مقاطع آن ها به سه دسته تقسیم بندی می شوند. هر کدام از این وادارها ویژگی مشخصی داشته و در شرایط متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند.
وال مش:
یکی از نوین ترین انواع وادارهای مهار لرزه ای وال مش ها هستند. این وادارها از ترکیب نوار مش فایبرگلاس و پلاستر معدنی تولید شده اند. این ترکیب یک کامپوزیت سیمانی بسیار قدرتمند ایجاد می نماید که می تواند نقش بسیار زیادی در مهار لرزه ای دیوارهای غیر سازه ای داشته باشد. به همین دلیل است که امروزه تقریبا استفاده از وال پست های مرسوم و قدیمی منسوخ شده و وال مش ها جایگزین آن ها شده اند.
وال پست فلزی:
وادارهای فلزی ترکیبی از نبشی، قوطی و ناودانی می باشند که معمولا در ساختمان های دارای اسکلت مورد استفاده قرار می گیرند. این وادارها مانند تیر یا ستون عمل می کنند و در فواصل مشخص اجرا می شوند.
وال پست بتن آرمه:
وال پست های بتن آرمه نیز نوع دیگری از انواع وادارها هستند که معمولا در سازه های اجرا شده با مصالح بنایی مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به این موضوع در ساختمان های اسکلت بتنی و یا فلزی از این وادارها استفاده نمی شود.
نکات حائز اهمیت برای اجرای وال پست ها:
۱- قبل از بتنریزی سقف به قرار دادن بیس پلیت در شبکه بالا و پایین تیر بتنی در جایگاه اجرای وال پست توجه شود.
۲- کنترل کردن شاقولی وال پستها حتما باید انجام شود.
۳- وال پستها نباید به ستون ها متصل شوند زیرا باعث تغییر سختی و افزایش آسیب پذیری آنها میشوند.
۴- جلوگیری از اجرای میلگرد به جای نبشی در اجرای کلاف های افقی و جلوگیری از اجرای پشت به پشت نبشی های افقی و قائم
۵- در مکان هایی که وال پست باید کنار ستون قرار گیرند رعایت فاصلهی ۵ سانتیمتری الزامیست و این فاصله باید توسط مصالح نرم مثل یونولیت پر شود تا هنگام وارد شدن بارهای جانبی ستون به دیوار فشار وارد نکند.
Reviews
There are no reviews yet.